Intro Ann Linforth

Ann Linforth is in 1963 geboren in Birming-ham Engeland, waar zij de opleiding Edelsmid afgerond heeft, met als specialisatie graveren.
In 1986 verhuisde Ann naar Nederland. Bij de Amsterdamse Glas in Lood Zetterij heeft zij van Peter Philippus in 5 jaar tijd het ambacht geleerd. Ook heeft zij in Haarlem gedurende 2 jaar bij Valk glas studio de vaardigheden van het brandschilderen geleerd van Marc Valk.
Sinds 2008 woont Ann in Apeldoorn waar eveneens haar atelier gevestigd is. Hier ontwerpt, creƫert en realiseert zij - naast persoonlijke opdrachten en restauratie-werkzaamheden - vrijstaande kunstwerken die de schoonheid en lichtval van verschillende glassoorten en kleuren tot een harmonieus geheel maken.

“ Kleur heeft een magische kwaliteit, ik ben gevoelig voor de kleuren van de natuur, de ondergaande zon, een volle maan, lavendel velden en appelbloesem. Kleur raakt me, het maakt een emotie los, het houdt me in balans. Het idee dat ik iemand hetzelfde gevoel kan geven door naar mijn kunstwerken te kijken, maakt mij gelukkig ”. Ann Linforth

0 reacties:

Een reactie posten